Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Karadeniz'e bu yıl az turist geliyor

Samsun Haber

Ramazan Bayramı tatilinin 3 gün olması nedeniyle turizm sektörü umduğunu bulamadı. Karadeniz'de bu yıl beklenen yerli ve yabancı turist sayısı az oldu.

Samsun haber - KATİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş yaptığı açıklamada “Bu sene hem yerli turistte hem de yabancı turistte bir azalma hissediliyordu. Bunun ilk karşılığını da ne yazık ki Ramazan Bayramı’nda aldık. Tesislerimiz geçen senelerin çok altında bir talep gördü” dedi.

Bayram tatilinin kısa olması nedeniyle insanların uzun tatil yolculuğuna çıkmadığını ifade eden Toktaş, “En önemli neden 3 günlük bayram tatilinin 2 gününün hafta sonuna gelmesi oldu. Yerli turistin çok büyük bir bölümü batı bölgelerinden geliyor. Tatilin bu sefer 3 günde kalması bu uzun yolculuğa çıkılmasını engelledi. Genel olarak turistler bulundukları yerlere yakın olan daha çok günü birlik yerleri tercih ettiler. Bu da bizim bölgeye olan talebin gerçekleşmemesine neden oldu. Otellerin 3 günlük bayram tatilinde doluluklarının yaklaşık yüzde 50 civarı olduğunu görüyoruz. Yani geçen bayramların yarı kadar talep görmüş olduk” diye konuştu.

Murat Toktaş son olarak “Kurban Bayramı’nın daha uzun olması nedeniyle önümüzdeki bayramda daha fazla bir hareketlilik yaşayacağız” diye konuştu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.