Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Karadeniz'de en fazla Suriyeli Samsun'da 

Samsun Haber

 Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin şehirlere göre dağılımını yayınladı. Haritaya göre Karadeniz Bölgesi'nde en çok Suriyeli Samsun'da yaşıyor. 

Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan ve 10 yılı aşkın süredir bu yana devam eden iç savaş nedeniyle çok sayıda Suriyeli mülteci, sınırdan Türkiye topraklarına giriş yaptı.

Aradan geçen sürede hangi ilimizde ne kadar Suriyelinin yaşadığı da merak edilmeye başlandı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, yayınladığı güncel harita ile bu sorunun yanıtını verdi.

İLK 5 ŞEHİRDE 300 BİNİN ÜZERİNDE SURİYELİ YAŞIYOR

BM'nin paylaştığı haritaya göre 300 binin üzerindeki Suriyeli nüfusuyla en çok Suriyeli'nin yaşadığı iller arasında İstanbul, Hatay, Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa başı çekiyor. Konya, İzmir, Mersin, Adana, Bursa ve Kilis ise 100 bin-300 bin arası Suriyeliye ev sahipliği yapıyor.

KARADENİZ'DE EN ÇOK SAMSUN'A YERLEŞTİLER

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yayımlanan haritaya bakıldığı zaman Karadeniz Bölgesi'nde en çok mülteciye ev sahipliği yapan il Samsun gözüküyor.

İşte BM tarafından güncellenen o harita;

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.