Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kadir Gürkan’dan Genç Mühendislere ikaz

Samsun Haber

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan’dan genç mühendislere ; "Tasarım ve inovasyon kabiliyetinizi geliştirin" diye belirtti.

MMO Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile birlikte  yürüttüğü eğitim ağırlıklı iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. MMO, OMÜ Mühendislik Fakültesi işbirliğiyle öğrenci üyelerine yönelik "Mühendislikte Excel Uygulamaları" eğitimini sundu.

Mühendislik Fakültesinde 2 gün boyunca gerçekleştirilen eğitimlerde excel fonksiyonları, excel fonksiyonlarının mühendislikte kullanımı, grafik çizimi, eğri uydurma, excel ile mekanizma ve makine dinamiği problemlerinin çözümü, dört buçuk mekanizması ve doğrusal olmayan sarkaç uygulaması konu başlıklarını ele aldı. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde eğitim, öğretim görmekte olan 57 öğrenci üyeye ithafen Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eres Söylemez sunumlarını gerçekleştirdi. MMO Samsun Şube Öğrenci Üye Komisyon Başkanı Ayşe Güdükçam eğitimle ilgili bilgiler verirken ihtiyaçlara yönelik kurslar, seminer ve eğitimleri vermeye devam edeceklerini belirtti.


MMO Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan, "Rekabetin yoğun yaşandığı, farkındalık yaratabilen ve donanımlı olanın önünün açık olduğu iş yaşamında öğrencilerimizin almakta oldukları rutin eğitimin yanı sıra bilgisayar eğitimlerine de ağırlık vererek tasarım ve inovasyon kabiliyetlerini geliştirmeleri için uğraş vermeleri gerektiğine inanıyor ve buna sürekli vurgu yapıyoruz. Ayrıca Öğrenci Üye Komisyonu'muzla koordineli olarak öğrenci üyelerimizin mesleki ve sosyal gelişimine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.