Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İYİ Parti Samsun Milletvekilinden protesto çağrısı

Samsun Haber

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "İnançlı, bilinçli ve sağduyulu olan insanımızın, hayvanlara karşı yapılan kötü muameleye sessiz kalmamalarını istiyorum. Yetersiz olan bu yasayı, hayvanlara yapılan işkenceleri protesto etmeleri gerekiyor" dedi.

Samsun haber - Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Hayvan Barınağındaki köpeklerin öldürülerek çukurlara gömüldüğü iddiasıyla ilgili çıkan haberler kamuoyunda büyük yankı buldu.


İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar da konuyla ilgili açıklama yaparak hayvanlara zarar verenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi. Samsun halkını Bafra'daki skandal olayı protesto etmeye çağıran Yaşar, "Tüm toplum, hayvanlara yapılan kötü muameleden ve bunun cezasız kalmasından büyük rahatsızlık duyuyor. İnançlı, bilinçli ve sağduyulu olan insanımızın, hayvanlara karşı yapılan kötü muameleye sessiz kalmamalarını istiyorum. Yetersiz olan bu yasayı, hayvanlara yapılan işkenceleri protesto etmeleri gerekiyor" dedi.


Hayvanlara şiddet gösterenlere gereken cezaların verilmesi gerektiğini belirten Yaşar, "Hayvanlara şiddetin önlenmesi ve şiddet gösterenlerin gereken cezaya çarptırılmasını hangi görüş, düşünce, inanç ya da grup olursa olsun tüm toplumsal katmanların ortak beklentisidir." ifadelerini kullandı.  

Son 1 yılda Türkiye'de 1 milyar 156 milyon 407 bin 473 hayvanın yaşam hakkı gaspı olduğunu ifade eden Yaşar, "8 milyon 216 bin 506 hayvana işkence yapıldı" diyerek korkunç tabloyu gözler önüne serdi.

Milletvekili Yaşar, Hayvan Hakları Kanunu başlığını taşıyan bir yasa teklifinin çalışmasını hafta içi TBMM'ye vereceklerini açıklayarak, "Haklı bir neden olmaksızın, sahipli ya da sahipsiz hayvanı öldüren veya her ne suretle olursa olsun zarar veren kişi hakkında hapis cezası verilmesini istiyoruz. Yasa teklifinin kanunlaşması için gereken çabayı sarf edeceğiz. Biz, bu çabayı Meclis'te sarf ederken duyarlı bütün vatandaşlarımızın da yanımızda olmasını ve çalışmaları yakından takip etmesini istiyorum. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde de belirtildiği üzere "Hayvanlara kötü muamele edilemez veya zalimane davranışlarda bulunulamaz." Biz de bu doğrultuda gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.