Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İşte Samsun'da AK Parti'den Millet İttifakı'na geçen belediyelerin borç savaşı 

Samsun Haber

31 Mart yerel seçiminde Samsun'da Atakum Belediyesi ve İlkadım Belediyesi, CHP ve İYİ Parti'ye geçti. Seçimin ardından görevi devralan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş geldikleri günden beri borçlarla savaşıyor. İşte 2 belediyenin borçlar karşısında yaptıkları tasarruflar.

Göreve geldikten sonra borçlarla uğraşan Deveci ve Demirtaş büyük borçlarla alınan belediyenin borç yükünü azaltmak adına kolları sıvadılar. 

ATAKUM'A DEFALARCA HACİZ GİTTİ

Atakum Belediyesi'nde faaliyet halinde olan ve zarar eden şirket yerine yeni şirket kurularak para kaynağı oluşturdu. Bu sırada belediyenin borcu olduğu firmalar haciz memurlarıyla belediyeye karşı karşıya bıraktı. Atakum Belediyesine defalarca haciz giderken son haciz ile belediyeye ait 6 araç haciz edildi. 

PROJELER DURDU

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş borçlar nedeniyle hali hazırda yürütülen bazı projeleri durdurma kararı aldı. Ayrıca belediyeye ait ek hizmet binaları satışa çıkarıldı. Belediyeye ait işletmeler gelen gelir yetersiz kalırken, Demirtaş bayramdan sonra işçilerin bir bölümünün ücretsiz izine ayrılacağını açıkladı. 

ÇIKIŞ YOLU ARANIYOR 

2 başkanda borçların altında nasıl kalkacaklarını düşünürken göreve geldikleri süre zarfında elde ettikleri tasarruflar gözler önüne serdi. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre 2 belediyenin tutumları alkışı hakkediyor.

İLKADIM BELEDİYESİ

AKP'den 264 milyon TL borçla devralındı. Bugüne kadar yapılan 14 milyon TL tasarrufla borcun bir kısmı ödendi.

ATAKUM BELEDİYESİ

AKP'den  tam 220 milyon borçla devralındı. Bugüne kadar yaklaşık 10 milyon lira tasarruf yapıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.