Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İşte Muhtemel Samsun Belediye Başkan Adayları! Aday toto dönemi!

Samsun Haber

Gözler 19 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’da yapacağı aday açıklamasına çevrildi, nefesler tutuldu. Ancak kimlerin aday olacağı konusunda çeşitli çevrelerden gelen bilgi akışı da adeta “Aday toto”ya döndü.

MHP’YE BIRAKILAN İLÇELER

Samsunhaber.com Haber Merkezine gelen tahmini aday listeleri Samsun’un birçok ilçesinde büyük sürprizlerin olmayacağını gösteriyor. Milliyetçi Hareket Partisine yakın çevrelerin iddiasına göre MHP Genel Merkezinde Samsun’un 4 ilçesinden söz ediliyor. Bunlardan Asarcık ve Alaçam kesin olarak MHP’ye bırakılıyor. Diğer iki ilçeden biri büyük bir ilçe olacak denilse de bu durum kesinleşmiş değil. 

İLKADIM VE CANİK KİMİN?

MHP’ye yakın çevreler önceleri krize neden olan İlkadım Belediye Başkanlığı için önce ”İlkadım bizde” denilse hiçbir yetkili bu iddiayı doğrulamadı. Buna göre Asarcık, Alaçam kesin. Kavak’ın MHP’ye bırakılması gündemde. Ancak bu ilçe için soru işaretleri var. MHP’ye bırakılan büyük bir ilçe olarak da İlkadım veya Canik olarak gösteriliyor. 

AK PARTİ VERMEK İSTEMİYOR

AK parti, MHP’ye Canik’i vererek İlkadım’dan vazgeçirip ikna etmeye çalışıyor. Bunun için İlkadım’a karşılık Canik’in yanında 4 ilçeyi daha gözden çıkardıkları söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’da adayları açıklarken edinilen izlenim de Samsun’da toplamda 5 ilçenin MHP’ye bırakılacağı yönündeydi.

MİLLETVEKİLLER ANLAŞTI MI?

Samsun AK Parti Milletvekillerinin de kendi istedikleri adaylar konusunda anlaştıkları söyleniyor. Fuat Köktaş’ın Kavak’ta Salih Çelik isminde ısrar ettiği söyleniyor. Yusuf Ziya Yılmaz’ın Vezirköprü’yü, Orhan Kırcalı’nın Hamit Kılıç’la Bafra’yı istediği öne sürüyor. Köktaş aynı zamanda İlkadım ve Çarşamba için de devrede. Kavak’ta mevcut Başkan İbrahim Sarıcaoğlu ve Hamit Seven arasında gidip gelen adaylık Salih Çelik baskısı nedeniyle “MHP’ye bırakılabilir” deniliyor.
 

KİM NEREDEN ADAY OLACAK?

Çarşamba’da Adem Taflan, Salıpazarı’nda mevcut aday Halil Ergül veya pazarlığın durumuna göre MHP’ye bırakılabilir, İlkadım’da Erdoğan Tok’la devam, durumu göre İlkadım Zihni Şahin’e de bırakılabilir, MHP de İlkadım’da Necattin Demirtaş için zorluyor. İlkadım ilçesi karar konusunda en çok kararsız kalınan ilçe konumunda. Atakum İshak Taşcı ile devam, Terme’de ilçe başkanı, Tekkeköy Hasan Togar ile devam, Ladik mevcut Belediye Başkanı Selim Özbalcı, ya da MHP’ye bırakılabilir, Bafra Hamit Kılıç, Vezirköprü mevcut Başkan İbrahim Sadık Edis, Yakakent mevcut başkan Hüseyin Kıyma ya da MHP’ye verilebilir, Havza’da AK Parti ilçe başkanı aday olarak düşünülüyor, bu ilçe de MHP ile yapılan görüşmelerde masaya yatırılmış durumda.

Samsunhaber.com
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.