Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İşte İYİ Parti ve CHP'nin Samsun'da görüştüğü ilçeler

Samsun Haber

İYİ Parti ve CHP'de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Samsun pazarlığı devam ediyor. Daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için anlaşan iki parti, ilçeler için görüşmelerini sürdürüyor.

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde gözler İYİ Parti ve CHP'nin Samsun belediye başkan adaylarına çevrilmiş durumda. Daha önce Samsun Büyükşehir Belediyesi için İYİ Parti'nin aday çıkaracağı, CHP'nin ise İYİ Parti'nin adayını destekleyeceği açıklanmıştı.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın haberine göre İYİ Parti ve CHP'de Samsun görüşmeleri devam ediyor.

İLKADIM PAZARLIĞI

Üzerinde mutabakat sağlanan Samsun’da Cumhur İttifakı'nda yaşanan gerilim sonucu AK Parti ve MHP’nin il başkanlarını görevden alması üzerine yeni bir durum ortada çıktı.

Bu kapsamda Samsun’da İYİ Parti Büyükşehir’in yanı sıra Bafra, Canik ve İlkadım’ın kendisine bırakılmasını istiyor.

Ancak Atakum’u alan CHP İlkadım’ı bırakmaya yanaşmıyor; bu ilçede gerekirse her parti kendi adayıyla girme eğilimi ortaya çıkmıştı.

Ancak, “Cumhur İttifakı'ndaki son gelişmeler çerçevesinde bütünlüğün bozulmaması için bir daha müzakere edilmesi” kararlaştırıldı.

Büyükşehirlerden Ordu’da aranan mutabakata ulaşılamayıp, her iki taraf da kendi adayını çıkarma kararı alırken, Kahramanmaraş’ta uzlaşı sağlandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.