Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İlkadım'da pazar yerlerine sıkı denetim

Samsun Haber

İlkadım'da koronavirüs tedbirleri kapsamında, ilçedeki pazar yerlerine sıkı denetim yapıldı.

İlkadım Belediyesi'nin zabıta ekipleri ve  polis ile yürüttüğü denetim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Vatandaşların en çok bir araya geldiği yerlerden biri olan pazar yerleri, İlkadım Belediyesi zabıta ekiplerince sıkı denetim altına alındı.  Pazar yerlerinin giriş-çıkışlarının düzenlenerek giriş çıkışlar sadece belli noktalardan olacak şekilde ayarlandı.

Ensaf ve vatandaşa ateş ölçümü yapılarak sosyal mesafe kuralı, maske ve eldiven zorunluluğu, pazar yerinin düzenlenmesi ile sebze ve meyvelerin seçilmeden alınması kuralları hatırlatıldı. 

Koronavirüs kapsamında alınan önlemler hakkında konuşan  İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Şu an hem dünya hem de ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Bu süreci yaşarken bir yandan da hayatın akışı devam ediyor. Bu akış içerisinde hepimizin önceliği mecbur olmadıkça evden çıkmamamız. Ama temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için semt pazarları büyük önem arz ediyor. Bu nedenle pazar yerlerimizdeki tedbirleri büyük bir disiplin içerisinde sürdürüyoruz. Zabıta müdürlüğümüz her an görevinin başında bulunarak özverili çalışmalarını sürdürüyorlar. Buralarda hem halkımızın hem de esnaf kardeşlerimizin korunmaları çok önemli. Ekiplerimiz polis iş birliğinde kurallara uyulmasını sağlamanın dışında pazara gelen vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın vücut ısılarını sürekli kontrol ediyorlar. Başarılı çalışmalarını sürdüren zabıta ekiplerimize ve kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.