Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İlkadım'da modern değişiklik

Samsun Haber

İlkadım Belediyesi, "Temiz Çevre, Temiz İlkadım" sloganıyla caddelerde modern değişiklik yapıyor.

İlkadım Belediyesi, "Temiz Çevre, Temiz İlkadım" sloganıyla caddelerde kullanılmayacak durumda olan çöp kovaları yeni üretim modern tasarımlı çöp kovalarıyla değiştiriyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada dekoratif çöp kovaları Kale Mahallesi Bankalar Caddesi başta olmak üzere kentin belirli noktalarına yerleştirilmeye başlandı. 
Değiştirilecek olan modern çöp kovaları sigara küllüklerini de içinde barındırıyor. 
Ekipler ilk etapta caddelere yüz adet çöp kovasını yerleştirecek.

Konuyla alakalı konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Çöp kutuları, insanların yoğun olduğu ve çöp toplama araçlarının giremediği alanlarda kullanılacak. Yapılan çöp kutusu yenileme çalışmalarında pratik kullanım ve hijyenik şartların kolay sağlanması prensibi göz önüne alınıyor. Çöp toplama araçlarının şehir trafiğini aksatmasını önlemek amacıyla böyle bir çalışma başlattık. İlk etapta yaklaşık olarak 100 adet çöp kutusu yerleştirilecek. Çöp kutularının her biri arasında 50 metrelik bir mesafe olacak. Cadde ve sokakların daha temiz olması için yeni çöp kutuları montaj çalışmalarına başlandı. Estetik görünümlü yeni çöp kovaları onlarca örnek arasından titizlikle seçildi. Yeni aldığımız çöp kovalarını esnafımız ve vatandaşlar da zarif buldu beğendi. Bu kovalar sayesinde çöpler eskiye oranla daha derli toplu bir biçimde toplanacak, şehrimiz daha temiz görünüme kavuşacaktır. Ekipler şehrimizin önemli noktalarına kaldırım kenarlarına çöp kovalarının montaj çalışmalarını sürdürüyor. Daha temiz bir çevre ve ilçedeki yaşam kalitesini arttırmak adına hassas bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.