Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İlkadım Belediyesi Yabancı Tabela Avında

Samsun Haber

İlkadım Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerince, Türkçe'nin Korunması Kanunu'na istinaden ve gelen yoğun şikayetler üzerine yapılan denetimlerle Türkçe olmayan tabelalar söküldü.

İlkadım Belediyesi zabıta ekiplerinden oluşan özel bir ekip kurarak, bu ekibi yabancı tabelalı iş yerleri için görevlendirdi. Şehir genelinde yabancı uyruklulara ait iş yerlerinde ki yabancı afiş, tabela, yazı ve reklamları inceleme altına alan İlkadım Belediyesi kurduğu ekibi bu iş yerlerini denetlemek için görevlendirdi. Vatandaşların ağırlıklı olarak kullandıkları Çiftlik Mahallesi, Hakkı Bey ve Saadet Caddesi'nden başlayarak ilçe genelinde denetim yaptı. 

Yapılan denetimler sonucu Arapça tabelalar, çalışma izni ve iş yeri ruhsatı incelenirken, kanunlara uymayan ve zabıtayı görünce dükkanını kapatıp giden iş yeri sahipleri hakkında ise tespit tutanağı tutuldu. 

Sığınmacıların en yoğun olarak yaşadığı yerin ilkadım olduğunu üstüne basarak söyleyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı, “Şehrimizde son yıllarda Suriye uyruklu vatandaşlarımız tarafından çok sayıda iş yeri açarak yerleşik düzene geçildiği aşikar. Bu iş yerlerinin büyük bir kısmı da yine Suriye uyruklu vatandaşlarımıza hitap ettiğinden tanıtımlarına yönelik tabela, pankart ve flamaları da yabancı harf ve kelimelerle yazılmıştır. İş yerlerinde TSE standartlarına uyan esnaflarımız gibi Suriyeliler de kanunlarımıza uymak zorunda. Bu sorunların çözüme kavuşması için konunun takipçisi olacağım. Zabıta ekiplerimizle sık sık denetim yaparak ilçemizde imla hatalarının olduğu tabela, poster ve afişlerin oluşturduğu görüntü kirliliğine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.