Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İhsan Şenocak'a ceza gibi atama!

Samsun Haber

Önce açığa alınan daha sonra ise görevine iade edilen Samsunlu ünlü ilahiyaçı İhsan Şenocak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Sinop İl Müftülüğüne Eğitim Uzmanı olarak atandı. Bu atama birçok çevre tarafından kızağa çekilme olarak değerlendirildi.

Samsun haber - Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak vaizlik yapan Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi, İFAM’ın (İlmi Ve Fikri Araştırmalar Merkezi) kurucusu Samsunlu ünlü ilahiyatçı İhsan Şenocak,tesettür ile ilgili yapmış olarak yapmış olduğu, "Kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah'ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ'ye, Boğaziçi'ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak… Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme." açıklama sonrasında gelen tepkiler üzerine 27 Ekim 2017 tarihinde açığa alınmıştı.

Yaklaşık 3 ay süren soruşturmalar neticesinde ünlü ilahiyaçı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Sinop İl Müftülüğüne Eğitim Uzmanı olarak atandı. Şenocak'ın bu ataması, birçok çevre tarafından pasif bir görev, kızağa çekilme olarak değerlendirildi.

Kaynak: Yeni Akit

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.