Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

İbrahim Akkuş'a yapılan saldırıya Hancıoğlu'ndan kınama

Samsun Haber

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yapımı tamamlanan devlet hastanesinin eksiklerini gün yüzüne çıkaran Yeniçağ Gazetesi muhabiri İbrahim Akkuş, hastane inşaatının yüklenici firmasının çalışanları tarafından borularla dövülerek darp edildi. Gerçekleşen çirkin saldırıyı CHP Samsun Milletvekili kınadı.

Konuya ilişkin CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Bu saldırı, halkın haber alma hakkını engellemeye yönelik bir saldırıdır, lanetliyorum"

"Ondokuz Mayıs ilçemizde yapımı tamamlanan ve teslim aşamasında olan Devlet Hastanesi inşaatındaki eksikleri ve proje hatalarını haberleştirerek halkı bilgilendiren, kamu zararını engellemek için çabalayan gazeteci arkadaşımız İbrahim Akkuş’a, bir kamu binasında bulunduğu sırada alçakça bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

Halkın haber alma hakkını engellemeye yönelik bu menfur saldırıyı lanetliyorum.

Kısa bir süre önce ilçe başkanımız Yakup Konuş ve gazeteci arkadaşımız İbrahim Akkuş ile birlikte söz konusu hastane inşaatında incelemelerde bulunarak, ağır müteahhitlik kusurlarını birer birer tespit etmiştik.
Ve görülen o ki bu kusurlar hastanenin teslim günü geldiği halde giderilmemiş ve ciddi anlamda kamu zararı oluşmuştur.

Meslek ahlakını koruyarak haberinin takipçisi olan ve devletin ve milletin kaynaklarına sahip çıkmaya çalışırken saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşımız İbrahim Akkuş'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; saldırıyı gerçekleştiren ve azmettirenlerden yargı önünde hesap sorulmasını bekliyoruz!"
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.