Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Hız cezasını iptal ettirdi

Samsun Haber

Sinop-Samsun Karayolunda bulunan Demirci Köyü Tünelinde 122 kilometre hızla radara yakalanan avukat cezayı iptal ettirdi. İşte detaylar...

Samsun haber - Avukat Ali Can Çiçek'e Sinop-Samsun Karayolu’ndaki Demirci Köyü Tüneli’nde aracıyla saatte 122 kilometre hızla seyir halindeyken radara yakalanınca 206 lira idari para cezası kesildi. Ceza tutanağını alan avukat, Sinop Sulh Ceza Hâkimliğine başvurarak güzergâhta hız sınırını belirten tabela ve radar kontrol levhası olmadığı ve cezanın tuzak niteliğinde olduğunu belirtip, cezaya itiraz etti. 

Bölgede toplam 27 “radar kontrol ve radar” levhasının olduğnu, hız limitinin 110 kilometre olduğunu belirten Sinop Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yapılan işlemin hukuka uygun olduğunu savundu.

Emsal bir karar

Hız limitinin 110 kilometre, % 10 yasal tolerans ile 121 kilometre olduğunu, sürücünün hızının 122 kilometre ölçüldüğü ve sınırı sadece 1 kilometre ile aştığını dikkate alan Sinop Sulh Ceza Hâkimliği kararında, “1 kilometre hız aşımının da makul karşılanabileceğine” kanaat getirerek, cezanın hukuka aykırı olması nedeniyle idari para cezasını kaldırdı. Cezayı iptal ettiren avukat Ali Can Çiçek, bu kararın emsal olduğunu belirtti.

Kaynak: Habertürk

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.