Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Hayvanlara gözü gibi bakıyor!

Samsun Haber

Sokak hayvanlarına kendini adamış olan Gürcistan uyruklu Türk vatandaşı Nino Kılıçkıran; kedi, köpek, kuş, tavuk ve hatta kirpilere annelik yapıyor.

O, HAYVANLARIN KRALİÇESİ

Samsun Atakum ilçesi, İncesu mevkiisinde Gürcistan uyryklu Türk vatandaşı olan 49 yaşındaki Nino Kılıçkıran, 150 hayvanı besliyor. Gürcüce'de isminin anlamı "kraliçe" olan Nino Kılıçkıran, küçüklüğünden beri hayvanlara inanılmaz bir sevgisinin olduğunu belirtti. 27 yıl önce evlenerek Türkiye'ye gelen Kılıçkıran, şehir içinde yaşarken baktığı hayvanlar nedeniyle, komşularıyla kavgalı olduklarını söyledi.

HAYVANLAR İÇİN ZORLUKLARI GÖZE ALIYOR

Şehir dışında kiraladığı müstakil ve mütevazi evinde yaşayan ve baktığı hayvanlara 'Çocuklarım' diyen Kılıçkıran; "Yaşadığım evde su yok. Üç tekerlekli elektrikli bisikletim ile su taşımak zorundayım. Baktığım her hayvanın bir hikayesi var. Samsun'da 27 senedir yaşıyorum. Daha önce Samsun merkezde yaşıyordum. Son 6 senedir ormanın içerisinde yaşıyorum." diye konuştu.

TAVUKLARININ YUMURTALARINI SATARAK MAMA ALIYOR

Hayvanlar için şehir dışında yaşadığını söyleyen Kılıçkıran; "Daha önce sadece kedilerim vardı. Kedilerim için Samsun merkezden taşınmak zorunda kaldım. Daha sonra sokaklarda kalan yavru hayvanları buldum. Buraya geldim. Buradaki her hayvanın bir hikayesi var. Burada 150 adet hayvanım var. Tavuklarımdan ürettiğim yumurtayı satarak hayvanlara mama alıyorum" dedi.

"50 TANE KİRPİM VAR."

Evinde sessiz ve huzurlu yaşadığını belirten Kılıçkıran; "Buradaki canlara bakmaya çalışıyorum. Kirpilerim var. Çoğu insan bilmez ama kirpiler iyi beslenebilirse kışı çıkartır. Beslenemedikleri zaman kış uykusuna yatan kirpiler uyurken telef oluyorlar. 50 adet kirpim var. Yemeğim kısıtlı olduğu halde onlarla paylaşıyorum ki Yaşamaya devam etsinler. Hayvanların refahı için binlerce gönüllü olduğunu biliyorum fakat Türkiye'nin farklı yerlerinden acı haberler geliyor. Allah bizlere rızk veriyor bunlarla paylaşalım diye. Onun için insanların daha fazla duyarlı olmasını istiyorum. İnsanların hep birlikte, birlik içinde olarak hayvanlara sahip çıkması gerekiyor. Bir elin nesi var, iki elin sesi var." şeklinde konuştu.

"HAYVANLAR DIŞINDA, ORMANA DA BEN BAKIYORUM."

11 adet yetim yavru kediye annelik yaptığını aktaran Kılıçkıran; "İnsan bence vicdanlı doğar. Benim çocukluğum Gürcistan'ın bir köyünde geçti. Köyde hep hayvanlar ile birlikteydim. Asla onlardan kopamadım. 11 adet yetim yavru kediye annelik yapıyorum. Bu bebekleri Samsun'un farklı bölümlerinden buldum, aldım. Bu hayvanların sadece yemesi içmesi değil, aşısı, kısırlaştırılması var. Bunları hep tek başıma yapıyorum. Bu hayvanları gerçekten iyi bakabilecek kişilere sahiplendirmek istiyorum. Hayvanlar dışında ormana da ben bakıyorum. Hiçbir ağacı kestirmedim. Buralara düzenledim ve canlılar için yeni yaşama alanı yaptım. Kedileri veya buradaki herhangi bir hayvanı iyi bakabilecek hayvanseverler bana ulaşsınlar." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.