Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Hayati Tekin'den Fındık Üreticilerine Müjde

Samsun Haber

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin'den fındık üreticilerine müjde geldi. Tekin, Samsunhaber.com'da projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin, Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı'nın hazırlayıp sunduğu Başkanlar Konuşuyor programının konuğu oldu. Programda projeleri ile ilgili konuşan Hayati Tekin fındık üreticilerine müjde verdi.

LİSANSLI DEPOLAR KURULACAK

Hayati Tekin fındık üreticilerinin sorunları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Samsun artık fındık üretiminde Trabzon'u geçti. Özellikle Samsun'un doğu ilçeleri olan Çarşamba, Tekkeköy, Ayvacık ve Salıpazarı'nda fındık üretimi yoğun bir şekilde devam ediyor. Fındık fiyatları bu yıl Kasım ayında açıklandı. O zamana kadar üreticinin elinde zaten fındık kalmadı. Üreticinin bu sorununu gidermek için Çarşamba ve Terme bölgesinde en az 2-3 tane lisanslı fındık deposu kuracağım. Vatandaş bu depolarda fındığını saklayabilecek. Böylelikle fındık üretimi kontrol altına alınacak. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu projeyi yapacağım. Sonrasında bu proje Ordu, Giresun ve Trabzon gibi illerde de yapılmak zorunda kalacak."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.