Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Hastanelerde yemek skandalı! Beklenen açıklama geldi

Samsun Haber

Samsunhaber.com'un gündeme getirdiği hastanelerde yemek skandalıyla ilgili Sağlık Bakanlığı bir genelge yayımladı. Genelgeye göre stajyer öğrenciler staj yaptıkları hastanelerde ücretsiz yemek yiyemeyecek.

Samsunhaber.com, 1 Ekim 2018 tarihi itibariyle hastanelerdeki mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilere yemek verilmeyeceğini gündeme taşımıştı. Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararın gerekçesi ise "tasarruf tedbirleri" olarak belirtilmişti. Sağlık Bakanı adına Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven imzalı yayımlanan yazıda öğrencilere yemek verilmemesi ile ilgili detaylar açıklandı.

ÜCRETSİZ YEMEK HAKLARI YOKMUŞ!


Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden alınan cevabi yazıda: "Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 89. maddesinin sağlık tesislerinin kadrolu personeline ücretsiz yemek hizmeti sunulmasının amaçlandığı ve buna imkan sağlamadığı anlaşılmakta olup bu hususun anılan madde kapsamında yemek hizmeti sunulmasını öngören diğer kişiler bakımından da geçerli olduğu değerlendirilmektedir. Bu itibarla, Yatak Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 89. maddesinin İl Sağlık Müdürlüklerine bağlı sağlık tesislerinde mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilere sağlık tesislerinde sunulan yemek hizmetlerinden yararlanabilme imkanı sağladığı ve anılan maddede bu hizmetin ücretsiz sunulacağına dair bir hükmün bulunmadığı hususu dikkate alındığında, sağlık tesislerinde sunulan bahse konu yemek hizmetinin bu sağlık tesislerinde mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilere anılan 89. maddeye dayanarak ücretsiz sunulabilmesine imkan bulunmadığı mütalaa edilmektedir" ifadelerine yer verildi. (Özel haber)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.