Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Haftalık vaka sayısı açıklandı! Samsun 5. sıradan 4. sıraya yükseldi

Samsun Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il 100 bin kişide haftalık görülen vaka sayısını açıkladı. 8-14 Şubat haftalık vaka sayısında beşinci sırada bulunan Samsun, 15-21 Şubat haftalık vaka sayısında dördüncü sıraya yükseldi. İşte korkunç tablo...

Samsun'da vakaların önüne geçilemiyor. Önümüzdeki ay itibariyle Türkiye'de normalleşme süreci başlarken açıklanan tablolara göre Samsun listenin sonlarında bulunuyor.

SAMSUN'DA VAKANIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR! 

8-14 Şubat 100 bin kişide görülen haftalık vaka sayısında Samsun 171,29 vaka ortalamasına sahip iken 15-21 Şubat haftalık vaka sayısında ise bu rakam 202,94'e yükseldi. İlk açıklanan haftalık vaka tablosunda beşinci sırada bulunan Samsun, yeni açıklanan tabloda ise dördüncü sırada yer buldu. 

BELİRGİN ARTIŞ VAR

Tablo ile birlikte açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadelere yer verdi:

"Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız."

SAMSUN'UN HAFTALIK VAKA ORTALAMASI 2 BİN 600'E YÜKSELDİ 

İlk açıklanan tabloda haftalık 2 bin 226 vaka ortalaması görülen Samsun'da yeni açıklanan tablo ile birlikte bu sayı 2 bin 639'a yükseldi. 

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

8-14 Şubat haftalık vaka tablosu


15-21 Şubat haftalık vaka tablosu

Not: Hesaplama Samsun nufüsü 1 milyon 300 bin alınarak yapılmıştır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.