Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Galip Öztürk hakkında flaş karar!

Samsun Haber

Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk hakkında verilen mahkumiyet kararı hakkında yapılan itiraz kabul gördü. Mahkeme Galip Öztürk'ün yeniden yargılanmasına karar verdi.

Galip Öztürk hakkında mahkumiyet kararı sonrası yapılan itirazlar kabul edildi. Öztürk'ün yargılanmasının yenilenmesi ve hakkında 'Örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan verilen 7 yıl 3 ay hapis cezası ve yakalama kararı durduruldu.

Bu olayla ilgili hükümlüler Gürkan Yamadağ, Sevgi Mert ve Necmi Hatipoğlu'nun avukatlarının yaptığı itirazlar sonucunda yargılanmanın yenilenmesi ve infazın ertelenmesi kararı verildi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara göre Galip Öztürk ve yanındaki hükümlülerin ceza aldığı dosyayı soruşturma göre hakkında yakalama kararı bulunan eski savcı Muammer Akkaş yürüttü.

Karara göre Galip Öztürk FETÖ'ye yaptığı yardımları kesmesi nedeniyle soruşturmaya alındığı ifade edildi. Galip Öztürk'ün cinayete azmettirme suçundan aldığı 2 yıllık cezanın ise İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından durdurulduğu tekrar belirtildi.

YARGILANMA YENİLENECEK

Mahkeme, Necmi Hatipoğlu, Galip Öztürk, Sevgi Mert, Galip Öztürk ve Gürkan Yamandağ adına yapılan, 'yargılamanın yenilenmesi' talebini kabul ederek, infazın durdurulmasına karar verdi.

Öztürk, haberi sosyal medya hesabından paylaştı


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.