Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

FETÖ'den yargılanan kız itirafçı olmaktan vazgeçti

Samsun Haber

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan bir kız itirafçılıktan vazgeçince tutuklandı.

Samsun haber - Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında 3'ü tutuklu 10 kişi FETÖ'den yargılandı. Daha önceki duruşmada Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istediğini söyleyen tutuksuz yargılanan 23 yaşındaki E.D. FETÖ'nün öğrenci ablası olduğunu, ByLock'u yükleyen kişi ve örgüt hakkında bilgi vermişti.

Bugün görülen davanın son duruşmasında ise E.D. Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istemediğini daha önceki ifadeleri baskı altında verdiğini iddia edince 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma salonunda adliye polisi tarafından gözaltına alınan E.D. Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek akşam saatlerinde Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi. 

E.D.'nin FETÖ elebaşının itirafçılar ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle ifadesini değiştirdiği iddia edildi.

Duruşmada tutukulu olarak yargılanan N.Kç. 7 yıl 5 ay 3 gün, S.Ç. 8 yıl 3 ay ve U.S. 7 yıl 5 ay 3 gün hapis cezasına çarptırılarak tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan Ö.F.Ç. 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

İtirafçı olan F.U. ise 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılarak cezası ertelendi. Tutuksuz yargılanan Ş.K., Ö.E., H.Y. ve H.A. beraat etti.


Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.