Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Evini barınağa çevirdi: 70 kedi, 18 köpek bekliyor

Samsun Haber

Samsun'da yaşayan Türk vatandaşı Nino Kılıçkıran evini barınağa çevirerek 70 kedi, 18 köpek besliyor.

Samsun haber - Samsun'un Atakum ilçesinde ormanlık alanda yaşayan 48 yaşındaki Nino Kılıçkıran, hayvanlara annelik yapıyor. Çok sayıda hayvana baktığı için komşularıyla sorun yaşayan Nino, ormanlık alana yerleşerek buradaki evini adeta barınağa çevirdi.

İncesu mevkiinde bulunan evinin bahçesinde 70 kedi, 18 köpeğe bakan Nino, tüm gününü onlara ayırıyor. Hayvanlarına çocuklarım diye seslenen Nino, geçim kaynağını ise beslediği tavukların yumurtasını satarak sağlıyor.

Nino Kılıçkıran yaptığı açıklamada "Ormanda Allah rızası için, canlar için yaşıyorum. Hayvan sevgisi çocukluğumdan beri var. Ama hayvan sevgisi değil hayvanlara sahip çıkmak insan görevimiz budur. Ben insanlık görevi için bunu yapıyorum. 70’ten fazla kedim var, 18 tane köpeğim var. Bakmak zor olmuyor. Ama maddi durumum olmadığı için tabii ki yiyecek bulmak çok zor oluyor. Sadece yiyecekle de bitmiyor. Her seferinde yeni gelen canlar olduğu için onları kısırlaştırmak, onların aşıları için desteğe ihtiyacım oluyor. Benim buna gücüm asla yok. Belediyeden hiç bir zaman tedavi ya da kısırlaştırmak konusunda destek almadım. Kendi imkanlarımla yapıyorum, çevremdeki arkadaşlar yardımcı oluyor. En büyük sorunun burada su olmaması ve kendi yerim olmaması" dedi.

Vatandaşları daha duyarlı olmaları konusunda uyaran Nino Kılıçkıran, "Çöpe attıkları ekmekleri çöpe atmasınlar, bir köşeye, bir kenara koysunlar. Sadece kedi-köpek değil ki karıncası var, kuşu var, bir sürü yaşayın canlı var. İnsanlar ölmeyecek gibi yaşamasınlar. Bugün varız, belki 5 dakika sonra olmayabiliriz. İnsanlar üzerilerine düşen görevlerini yapsınlar. Ben hem kısırlaştırma hem aşı hem de mama ve su için destek istiyorum. Ben ne derneğim ne devletim. Sadece gönüllü bir anneyim” diye konuştu.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.