Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Eski TBMM Başkanı Şahin'den skandal HDP açıklaması

Samsun Haber

AK Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından organize edilen iftar yemeğinde konuşan eski TBMM İl Başkanı Mehmet Ali Şahin, 19 Mayıs günü siyasi liderlerin yanında HDP'nin de olması gerektiğini dile getirdi.

İftar yemeği programında konuşan eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, milli mücadelenin 100. yılı kapsamında Samsun'da liderlerin bir araya geldiği törende HDP'nin de olmasını istediğini ancak HDP'nin Türkiye Partisi olmayı başaramadığı için bu törene davet edilmediğini söyledi. 

HDP NEDEN DAVET EDİLMEDİ?

“Keşke dünkü o tabloya Meral Hanım’da iştirak etmiş olsaydı” diyen Şahin, “Bir eksiklik olmuştur. Kendisi davetin geç ulaştığını ve devlet ciddiyetini göremediğini falan şeklinde bir gerekçe ile katılmadığını ifade ediyor ama kendisini yakınen tanıyan bir kişi olarak beni tatmin etmedi. Keşke o da fotoğrafın içerisinde olsaydı. Hatta bir adım daha atıyorum. HDP’nin genel başkanı da olsaydı. Onlar davet edilmedi. Neden davet edilmedi? Çünkü onlar bir türlü Türkiye Partisi olmayı başaramadılar. PKK terör örgütünün siyasi uzantısı görünümünden bir türlü kurtulamadılar. Arkalarını millete değil, PYD’ye, PKK’ya, YPG’ye dayamaktan vazgeçmediler. Dileğimiz odur ki onlar terörle bir yere varamayacaklarını anlarlar, Türkiye Partisi olmaya karar verirler o tablo içerisinde onlarında olması Türkiye’ye zenginlik katacaktır. Türkiye’nin daha da güçlü olmasını sağlayacaktır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.