Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Eski Parktek çalışanından itiraflar! Bakın neler yapıyorlarmış

Samsun Haber

Samsunhaber.com’un gündeme getirdiği, parkomat tutanaklarında yapılan usulsüz imza olayı ile ilgili olarak eski Parktek çalışanından önemli itiraflar...

Samsunhaber.com, parkomat tutanaklarında yapılan usulsüz imza olayını gündeme taşımıştı. Bu haber sonrasında olayla ilgili olarak ulaştığımız eski bir  Parktek çalışanı konu hakkında Samsunhaber.com’a açıklamalarda bulundu. İ. A.  adlı eski çalışan, evraklarda başkasının yerine atılan imzalar, usulsüz şekilde kiralanan dükkan önleri, vatandaşı tehdit ederek alınan paralar ile ilgili konuştu.

İşte İ. A.'ın Samsunhaber.com'a yaptığı o açıklamalar:

"Evraklara atılması gereken iki imzayı da biz atıyorduk. Akşamdan sorumlumuz kim ise onun adını öğreniyorduk. Akşam eve gittiğimizde örnek veriyorum ertesi günün sorumlusu kim ise onun adı ile tutanakları düzenliyor ve hepsine aynı imzayı atıyorduk. Düzenlenen belgelerde kaşe vs. resmi bir mühür yoktu. Her iki imzayı da biz atarak evrakları düzenliyor ve vatandaşa veriyorduk.

VATANDAŞI TEHDİT EDİYORDUK

Hemen hemen her evrakta vatandaşla karşı karşıya geliyorduk. Vatandaş evrak düzenlenmesini istemiyor, Parktek yetkilileri ise ‘Sen benim çalışanımsan bu parayı alacaksın’ diyordu. Bu noktada çalışanlar arada kalıyor ve işin içene yalanlar giriyordu. Vatandaşa bu parayı bana ödemezsen plakaya ödeyeceksin diyorduk, vatandaş mecburen ödüyordu. İşe ilk girişte gerekli malzemelerimizi verdikten sonra işi bilen birinin yanında 1 hafta çalışıyorduk. Sonrasında belirlenen adreslerde göreve başlıyorduk. Çalıştığım süre zarfında ister istemez kolladığım kişiler de oldu. Herhangi bir denetleme zaten yok.

ELDEN PARA ALMAK YASAK

Normal şartlarda Parktek çalışanlarının elden para alması yasak. Ancak aldığımız talimat doğrultusunda vatandaşlara makbuz keserek parayı alıyorduk. Dükkan önlerini araçlar için aylık olarak kiralıyorduk. Özellikle rent a carlar belli ücret karşılığında dükkan önlerini kiralıyordu. Samsun'daki uygulamanın aynısı Ordu'da da var. Ama orada belediye çalışanı evraklara belediyenin mührünü basıyor. Samsun'da ise evraklar çalışanlar tarafından usulsüz şekilde imzalanarak vatandaştan zorla para alınıyor."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.