Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ekonomik sıkıntıya giren iş yerlerine müjde!

Samsun Haber

Samsun Valisi Osman Kaymak'ın başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı ilk olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Kamyak, istihdam toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de sorunun işsizlik olmadığını asıl sorunun iş beğenmeme olduğunu dile getirdi. 

Toplantıya ilişkin Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2018 yılı için özel sektörde 22.110 kişiyi işe yerleştirmeyi hedefleyen İŞKUR İl Müdürlüğümüz, yıl sonu itibarıyla 26.155 kişiyi işe yerleştirerek hedeflerinin üzerinde bir başarı göstermiştir.

2018 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza sunduğu 59 Engelli Kendi İşini Kurma Projesi'nin 52'si kabul edilen İŞKUR İl Müdürlüğümüz, bu alanda nüfusuna oranla Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer alıyor.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu'nun işsizlerin umudu olmaya devam ettiğini söyleyen Valimiz Sayın Osman Kaymak, Türkiye'de işsizlik sorunu değil iş beğenmeme sorunu olduğunu belirtti.

İŞKUR'un hem işçinin hem de işverenin yanında olduğunu belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak, ekonomik sıkıntıya giren bir işyerinin işçi çıkartmaması için İŞKUR'un 3 ay maaşını ödediğini, ilimizde bu hizmetten 1 firmanın yararlandığını, 2 firmanın da müracaatının olduğunu kaydetti."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.