Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ekmeğe rekor zam! Samsun Fırıncılar Odasından açıklama 

Samsun Haber

Ankara'da 200 gram ekmeğe yüzde 25 oranında zam geldiğinin açıklanmasının ardından gözler Samsun Fırıncılar Odası'ndan konu ile ilgili yapılacak değerlendirmelere çevrilmişti. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit Samsunhaber.com'a konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara'da ekmek fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yapıldı. İl genelinde 1 TL olan 200 gram ekmek bu zamla birlikte 1.25 TL'ye yükseldi. Bu zammın ardından gözler Samsun'da ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi.

SAMSUN'DA EKMEĞE ZAM YAPILACAK MI?

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit Samsunhaber.com'a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Şuan için Samsun'da ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusunda somut bir gelişme yok. Bakanlık onay vermeden herhangi bir zam talebinde bulunamıyoruz. Samsun'da ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı bir kaç gün içerisinde netlik kazanacak."

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM

BOTAŞ ve EPDK, bu sabah saatlerinde yaptıkları açıklamada elektrik ve doğalgaza zap yapıldığını belirtmişlerdi. Fırıncıların üretim aşamasında temel ihtiyaçları arasında yer alan elektrik ve doğalgaza yapılan zam sonrasında gözler ekmek fiyatlarına da zam yapılıp yapılmayacağına çevrilmiş durumda.

Doğalgaza bugünden geçerli olmak üzere konutta yüzde 9, sanayide ise yüzde 18.5 oranında zam, elektriğe ise bugünden geçerli olmak üzere konutta yüzde 8, sanayi ve ticarethanelerde ise yüzde 18 oranında zam yapıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.