Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Eczaneler ve hastalar isyanda! İlaç yok...

Samsun Haber

İlaç depolarının Şubat ayında zam gelecek ümidiyle  eczanelere bazı ilaçları vermediği iddia edilmekte. Birçok insanı mağdur eden bu durumu Samsunhaber.com olarak ele aldık ve araştırdık.

Samsun'da ve Türkiye genelinde bazı ilaç depolarının zam gelecek ümidi ile bazı ilaçları stokta tutuğu iddia edildi, bunun üzerine Samsunhaber.com olarak eczacılarla ve hastalarla konuştuk. Saklanan ilaçlar arasında öne çıkanlar ise  tansiyon ve diyabet ilaçları. 

ZAMLAR YÜZÜNDEN MESLEKTEN NEFRET ETTİM 

Samsunlu bir eczacı olaya tepkisini göstererek, "Bu zamlar gündeme geldiği sürece bazı ilaçlar piyasada olmuyor. Hastalarımız mağdur oluyor, kardiyoloji, göz ilaçları, üroloji, astım ilaçları ve tansiyon ilaçlarında sıkıntılar yaşıyoruz. Buna devletin bir önlem alması gerekiyor, bu zamlar nedeniyle vallahi nefret ettim bu meslekten" dedi.

İLACIM 3 AYDIR YOK 

Mikrofonumuzu uzattığımız kronik rahatsızlığı olan bir vatandaş ise, "İlaç bulmakta zorlanıyorum, ben şeker hastasıyım. 2 tane hapım şu anda yok, ilacım yok. Doktoruma yazdırdım eczaneye gittim, bu ilaç yok dediler. 3 aydır yok, neden olmadığını sordum, hammadde olmadığı için üretim olmuyormuş dedi. Fakat bence Şubat ayında gelecek olan zamdan dolayı vermiyorlar" diye konuştu.

Haber: Ahmet ALTÜRK | Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.