Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Dev para operasyonu Samsun'da 7 gözaltı

Samsun Haber

İstanbul merkezli düzenlenen dev para operasyonun kapsamında Samsun'da 7 kişi gözaltına alındı.

Samsun Haber-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada ekonomik ve finansal güvenliğin sağlanması için 417 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi Samsun’da 1'i İran uyruklu 1'i kadın olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı.


MASAK ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çalışmaları kapsamında  1 Ocak 2017 tarihinden bu yana farklı bankalara toplam 28 bin 88 adet hesaba nakit para gönderildiği tespit edildi. Gönderilen paralarının toplamı ise 2 milyar 455 milyon 332 bin 141 TL olduğu tespit edildi.

Bu işlemleri yapanların komisyon adı altında menfaat ettiklerini, transfer edilen kişilerin ise ABD'de ikamet eden İranlı kişiler olduğu soruşturma kapsamında tespit edildi.

Polis ekipleri "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, 5549 sayılı suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, 6415 sayılı terörizm finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından dolayı 417 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun merkez ve Terme ilçesinde ise 1'i kadın 5 kişi olmak üzere 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan İran uyruklu A.F. ile Türk vatandaşları A.K., K.Ö., A.K., C.B. ve S.E. ile S.G. adlı kadın Samsun Emniyet Müdürlüğünü götürüldü. Şüphelilerin İstanbul'a gönderilecekleri öğrenildi. 

Soruşturma sürüyor.

Kaynaki: İHA
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.