Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Samsun Sivas hattı modernize ediliyor

Samsun Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Samsun'dan Sivas'a gelecek hattı da modernize ediyoruz" dedi.

Samsun haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen AK Parti Sivas İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne katılmak için gittiği Sivas'ta partililere önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Sivas demiryolu hattını modernize ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu çalışmalarda teknik sebepler nedeniyle biraz gecikmeler oldu. Bu projede daha fazla gecikmelere yol açan olursa bunun hesabını kendim soracağım. Tabi bu tren hattı Sivas'ta kesilmeyecek. Erzincan, Erzurum ve Kars'a uzanacak. Oradan Pekin'e demir ipek yoluna bağlayacak. Sivas Erzincan arası çalışmalar sürüyor. İnşallah adım adım hizmete sunulacak. Ayrıca Samsun'dan Sivas'a gelecek hattı da modernize ediyoruz"

Samsun-Sivas demiryolu hattı

AB hibeleriyle AB sınırları dışında gerçekleştirilen en büyük bütçeli proje olma özelliğini taşıyan Samsun-Sivas demiryolu hattı modernizasyon çalışmaları için 220 milyon avroluk AB hibesi verildi. Bunun yanında 39 milyon avro yerli kaynaklarca bütçe ayrıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.