Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Çiftlik Caddesi trafiğe açılacak mı? Başkan Demir'den açıklama

Samsun Haber

Geçtiğimiz aylarda Samsun'un en işlek caddelerinden biri olan Çiftlik Caddesi'nin yeniden trafiğe açılması gündeme gelmişti. Konu ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir açıklamada bulundu. 

Samsun'un en işlek caddelerinden biri olan Çiftlik Caddesi trafiğe açılacak mı? Bu sorunun cevabını vatandaşlar belirleyecek. Başkan Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada halk oylaması için seçmen listesi oluşturduklarını dile getirdi.

SAMSUNHABER.COM ANKETİ AÇILMAMASI YÖNÜNDE 

Daha önceden gündeme gelen konu ile ilgili Samsunhaber.com olarak anket düzenlemiştik. Ankete halen katılım sağlanırken vatandaşların büyük çoğunluğu açılmaması konusunda oy kullandı. Ankete 5295 kişi katılımı sağlarken 4163 kişi "Hayır", 1132 kişi ise "Evet" oyu kullandı.

HALK BELİRLEYECEK

Konu ile ilgili Başkan Demir şu ifadelere yer verdi:

“Çiftlik diye ifade ettiğimiz İstiklal Caddesi'nin trafiğe açılmasıyla ilgili bir çalışma yapacağımızı söylemiştik. Bir kısım esnaf, yolun trafiğe açılmasını talep ediyor. Orayı yaya olarak kullanan bir kısım ise ağırlıklı olarak trafiğe açılamamasını istiyor. Bununla ilgili bir halk oylaması yapmak istiyoruz. Oradaki hem dükkan hem mülkiyet hem de esnaflardan oluşan bir seçmen listesi hazırlığındayız. Halk oylaması yağacağız. Çıkan neticeye göre buna karar vereceğiz. Eğer açılması noktasında bir karar çıkarsa, o sokağı yıkıp da yeniden trafiğe açacak şekilde yapmayacağız. Mevcut haliyle trafiğe açıp, yaya alanlarını belirleyip, ciddi bir masrafa girmeden yapacağız. Daha sonra da orada projelerimiz olacak. Sonrasında tekrar trafiğe kapatılabileceğini de düşünerek, trafiğe açmayı planlıyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.