Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

CHP Samsun Milletvekili Zeybek ateş püskürdü: Kabul etmiyorum

Samsun Haber

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Samsun İl Başkanlığı’nda son dakika bir açıklama yaptı.

Samsun Haber - CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Samsun İl Başkanlığı’nda referandum sonuçlarının belli olmasının ardından bir açıklama yaptı. Sonuçların daha belli olmadığını söyleyen Kemal Zeybek, “AKP yönetiminin devletin tüm kurumlarını ele geçirmiş manipülasyonuyla karşı karşıyayız” dedi.


İşte o açıklama;

“Doğu ve Güneydoğudaki oyları bir şekilde toparlayıp sandıkları alıp götürdüler. Türkiye genelinde de seçmenimiz sandığa gitmeden önce sandık kurulu üyeleri oy pusulalarını sayıp mühürlerler, bundan sonra başka bir oy pusulasının oraya gitmesi mümkün değildir. Biz günler öncesinden hile yapacaklar sandıklara sahip çıkacağız dememize rağmen, devletin yönetim şeklindeki tüm hukuksal alanların yok edildiği bir ülkede şuandaki YSK'nın oylar açıldıktan sonra kalkıp mühürlü olmayan oy pusulalarının geçerli olması kararını alması doğru değildir. Demek ki bunlar daha önceden anlaştılar. kendi iradesinde oy kullanamayan şiddetle baskıyla yurttaşlarımızın geleceğini çalan demokrasimizin yok edilip cumhuriyetin yıkılmasıdır. Biz buna izin vermeyeceğiz. Karşı eylem biçimiyle cevap vereceğiz. Şuanda toplumumuzda oy ayrımı yapılarak göstermeye çalışıyor. Türkiye'de yüzde 60'ın üzerinde insanımız hayır oyu vermiştir. AKP iktidarı halkın iradesini yok etmiştir. Biz bu saatten sonra bu evet oylarını kabul etmiyoruz. Gerekli eylemler yapılacaktır. Hakkımızı demokratik olarak savunacağız. Cumhuriyetin vermiş olduğu değerleri kaybettirmeyeceğiz.”

Saha ekibi : Gökhan İçkilli - Tolga Birgücü - Yasir Baba - Ekrem Bircan - Kamil Çağatay Balcı - Samet Özsüleyman - Gaye Oğuz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.