Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Cemil Deveci'nin başkanlığı kesinleşti

Samsun Haber

31 Mart yerel seçiminde Atakum Belediye Başkanı CHP'den Cemil Deveci seçilmişti. AK Parti İl Başkanlığı'nın Atakum seçimleri için yaptığı itiraz sonucu, İl Seçim Kurulu’nca tüm sandıkların yeniden sayılması kararı alındı. Ardından CHP'den kararın iptali için yaptığı itiraz sonucunda sayımın yapılmaması kararı verildi ve Cemil Deveci'nin başkanlığı kesinleşti.

AK Parti İl Başkanlığı'nın Atakum seçimleri için yaptığı itiraz sonucu, İl Seçim Kurulu’nca tüm sandıkların yeniden sayılması kararı alındı. CHP, İl Seçim Kurulu'nun kararının iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti. YSK, CHP’nin itirazını kabul ederek, sayımın yapılmamasına karar verdi. Böylece, Cemil Deveci’nin Atakum belediye başkanlığı kesinleşti.

İl Seçim Kurulu’nun karanının hemen ardından, CHP Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu. Jet hızıyla CHP’nin itirazını görüşen Yüksek Seçim Kurulu, itirazı kabul etti ve İl Seçim Kurulu kararının iptaline karar verdi. Yüksek Seçim Kurulu’nun bu kararıyla Cemil Deveci’nin Atakum Belediye Başkanlığı kesinleşmiş oldu.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.