Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Cemil Deveci'den oyların yeniden sayılmasına flaş açıklama

Samsun Haber

31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçim Atakum Belediye Başkanı CHP'den Cemil Deveci olmuştu. AK Parti Samsun İl Başkanlığı ise sonuca itirazda bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu tarafından itiraz kabul edildi ve oylar yeniden sayılmaya başlanılacak. Konuya ilişkin Cemil Deveci flaş açıklamalarda bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanlığının Atakum'da bulunduğu itirazın kabul edilmesinin ardından Atakum Belediye Başkanı seçilen Cemil Deveci açıklamalarda bulundu. 

SANDIKLARA SAHİP ÇIKIYORUZ

Cemil Deveci konuya ilişkin, "Sadece Samsun'da böyle bir karar verildi. Hiç kimse metanetini bozmuyor, sandıklara sahip çıkıyoruz. Yasal haklarımızı koruyoruz. Seçim yapılsa da yapılmasa da ben belediye başkanıyım. Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık, itiraz edeceğiz. YSK kararı olmadan sayım olmaz, Onu bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HUKUKTAN YANAYIZ

Cemil Deveci, durumun bu kadar uzatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin demokrasi geleneği, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumlar. Hakim karar veremiyor, gazeteci yazamıyor, siyesetçi konuşamıyor. Daha ne olacak? Biz yasal süreci devam ettireceğiz. Hakimlerin dizleri titreyebilir ama Türkiye'nin 200 yıllık bir hukuk geleneği var. Bundan vazgeçmeyeceğiz. Biz hukuktan yanayız asla bu yoldan ayrılmayacağız" sözcüklerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.