Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Çarşamba Ovası tarımla kalkınacak

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Çarşambamızı da tarımsal anlamda daha yukarılara taşımalıyız. Biz Çarşamba ve Bafra gibi tarımın kadim topraklarına sahip coğrafya üzerindeyiz" dedi.

Samsun haber - Samsun Valiliğine atanan Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşamba ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Çarşamba Kaymakamlığı'na giden Vali Kaymak ve Başkan Yılmaz, Kaymakam Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve daire amirleri tarafından bilgi aldı.

Vali Kaymak'a tarımsal, ekonomik, sağlık, eğitim, nüfus, asayiş hakkında bilgi verildi. Kaymak yaptığı konuşmada, "İlk Çarşamba'yı ziyaret etmek istedik. Bu bölgeyi daha iyi tanıyacak ve projelere destek olup yeni çalışmaları da yapacağız" dedi.


Çarşamba ilçesinin tarımsal alanda daha da gelişmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz ise, "Çarşambamızı da tarımsal anlamda daha yukarılara taşımalıyız. Biz Çarşamba ve Bafra gibi tarımın kadim topraklarına sahip coğrafya üzerindeyiz. İki ovamızın da toprakları gerçekten verimli. Bafra tarım arazilerini çok iyi değerlendiriyor ama Çarşamba'da durum öyle değil. Gerekirse bir çalıştay yapalım ve Carşamba'da tarım çalışmalarını artıralım. Bizim belediyemizde Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımız bu işler için kuruldu. Tüm çiftçilerimiz yararlanabilir. Çünkü yaptığımız yatırımların odağında önceliğimiz çiftçimiz ve biz çiftçimiz kalkınsın istiyoruz. Tüm gücümüzle onların yanındayız. Bu verimli ovayı iyi kullandığımız takdirde Büyükşehir Belediyemizin olanaklarını da gerek sulama ve gerekse kırsal kalkınmayı geliştirecek şekilde iyi kanalize edersek Çarşamba Ovası’nın bu biraz geri kalmışlığını telafi edebiliriz diye düşünüyorum" diye konuştu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.