Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Çarşamba Havaalanının Kapatılması Olayında Flaş Gelişme

Samsun Haber

Bakım ve onarım çalışmaları için 3 ay boyunca kapatılacak olan Samsun-Çarşamba Havaalanı için Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den yardım istedi. Bakandan bu konuda olumlu bir söz alındı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından Bahreyn'in başkenti Manama'da "TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu"nda bir araya gelen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çarşamba Havaalanının bakım nedeniyle üç ay süreyle kapatılması konusunda istişarede bulundular.

STSO Başkanı Murzioğlu, Bakan Tüfenkci’ye Samsun-Çarşamba Havaalanı’nın kent ve bölgeye sağladığı önemden bahsedip, havaalanının üç ay kapalı kalmasının kentin ticaret ve ekonomisine büyük sekte vuracağını anlattı. Murzioğlu, önceliğin her zaman can ve mal güvenliği olduğunu ancak, havaalanının üç ay uçuşlara kapatılmasının şehrin ticaretine ve ekonomisine sekte vuracağını belirterek, yapılacak bakım çalışmalarının en asgari sürede bitirilerek, havaalanının tekrar ivedilikle kullanıma açılması ricasında bulundu.

Bu rica karşısında Bakan Tüfenkci, başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere ilgili yerlerle telefonla görüşmeler yaptıktan sonra, Başkan Murzioğlu’na Samsun-Çarşamba Havaalanı’nın bakım çalışmalarına başladıktan 45 gün sonra tekrar uçuşlara hazır olacağı yönünde söz verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.