Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Çarşamba Çiftçi Platformu kuruldu! Kurulur kurulmaz imza kampanyası başlatıldı

Samsun Haber

Çarşambalı üreticilerin kurduğu “Çarşamba Çiftçi Platformu”, bölgeye yapılacak biyokütle enerji santralinin yapımının durdurulması için imza kampanyası başlattı. 

 “Çarşamba Çiftçi Platformu” tarafından internet üzerinden Change.org'da başlatılan imza kampanyası büyük ilgi görüyor. Kampanyaya //chng.it/YppK8vGTJK  linki üzerinden girip imza atılabiliyor. “Çarşamba Ovasını yok edecek santrallerin yapımına izin vermeyin” başlığıyla imzaya açılan kampanyanın içeriği ise şöyle anlatılıyor: 

“SANTRAL SAYISI BİR DEĞİL, ÜÇTÜR”

“Çarşamba Ovası Tarımsal SİT Alanı ilan edilen ülkemizin en değerli 141 ovasından biridir. Ancak, bu verimli ovada ÇED Raporuna dahi gerek görmeden santral kurmak için izin verilmiştir. Kurulacak olan santral sayısı şimdilik 3'tür, ancak belli ki, devamı gelecek ve bu da verimli Çarşamba Ovamızın sonu olacaktır. 

“SANTRALE DEĞİL YERİNE KARŞIYIZ”

“Santrale ve enerjiye karşı değiliz, ancak kurulduğu yer yanlıştır.  1. Derecede korunması gereken verimli Tarımsal SİT  alanına kurulması, geri dönüşümü olmayan zararlara yol açacak, bu girişim bölgede tarımı bitireceği gibi, yöre halkını da pek çok amansız hastalığa maruz bırakacaktır.”
 
“ALINAN KARAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

 “Bütün bu girişimler, Çarşamba Ovasının Tarım alanı olmaktan çıkarılıp sanayi bölgesi yapılacağının göstergesidir. Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken bugün geldiğimiz durum ortadadır. Bu nedenle tarımın geliştirilmesi gerekirken göz göre göre yok edilmesine yurdunu, milletini seven hiç kimsenin gönlü razı gelmemektedir. Alınan yanlış kararların yeniden gözden geçirilmesi ve yanlıştan dönülmesi en büyük arzumuzdur.”  

Samsunhaber.com
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.