Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Canlarını Tehlikeye Atıyorlar

Samsun Haber

Samsun'da yayaların kırmızı ışığa aldırış etmeden, kendi hayatlarını da hiçe sayarak geçiş yapmaları adeta “Allah’a emanet ” dedirtiyor.

Samsun Haber - Ülkemizde her gün trafik kuralları ihlalinden meydana gelen kazalar kimi zaman can alıyor, kimi zamanda büyük maddi hasarlara sebebiyet veriyor. Yetkililerin sürekli yaptıkları uyarılarına kulak asmayarak trafik ihlallerine her defasında bir yenisi ekleniyor. Kural hatalarından meydana gelen kazalara kimi zaman araç sürücüleri, kimi zamanda yayalar sebep oluyor. Trafik ihlalleri sonucunda can kaybı yaşanmamasına ise sevindirici gözle bakılıyor.

Cezalara Aldırış Edilmiyor

Samsun’da trafik ihlallerine her gün bir yenisi ekleniyor.  Samsun’un en yoğun caddesi olan İstiklal Caddesi, yayaların trafik kuralları ihlalini gösteren en belirgin adres durumunda. Yayalar caddeye girişteki trafik işaretlerine ve yanan kırmızı ışığa aldırış bile etmeden kendi hayatlarını hiçe sayarak geçiş yapıyor. Samsun Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre kırmızı ışık ihlali yapan kişilere para cezası uygulanıyor. Kırmızı ışık ihlali yapan yayalara 95 TL; aynı ihlali araçla yapan sürücülerine ise 206 TL para cezası uygulanıyor.

Ekrem BİRCAN

   

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.