Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Canik Başarı Üniversitesi'nin kaderi belli oldu

Samsun Haber

Canik Başarı Üniversitesi binası ile ilgili beklenen kararı OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç açıkladı.

Samsun Haber - Samsun'da FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle OHAL kapsamında kapatıldıktan sonra OMÜ bünyesine devredilen Canik Başarı Üniversitesi için beklenen karar çıktı. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, yaptığı açıklamada, Samsun Meslek Yüksek Okulu'nun Canik Başarı Üniversitesine taşınmasını onayladı.


BİLGİÇ KARARI ONAYLADI

OMÜ'ye devredilen Canik Başarı Üniversitesine ait binanın yaklaşık 1 yıldır boş olduğunun altını çizen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Bu binanın nasıl kullanılacağı konusunda bir süredir çalışma yapıyorduk. Samsun Meslek Yüksekokulumuzun buraya taşınmasına karar verdik. Çünkü burayı bakımlı hale getirmeye ihtiyacımız vardı. İlk etapta Meslek Yüksekokulunu buraya taşıyacağız. Daha sonra da yavaş yavaş farklı okullarımızın da buraya gelmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 


AYVACIK'TA DİL KÖYÜ KURULACAK

OMÜ yönetimi, Canik Başarı Üniversitesi binasının 'Yabancı Dil Köyü' olarak kullanılmasını planlıyordu. Ancak OMÜ İlahiyat Fakültesi'nin bir süredir Ayvacık'ta bulunan bir bina ve müştemilatın OMÜ'ye devri konusunda çalışmalar yaptığı, bu görüşmelerden sonuç alınması durumunda Dil Köyü'nün Ayvacık'a kurulmasının planlandığı belirtildi.
  

2 BİN ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRÜYOR 

OMÜ Samsun Meslek Yüksekokulu'nda 17 bölümde yaklaşık 2 bin öğrenci eğitim alıyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından öğrenciler 2017-2018 yılında Canik Başarı Üniversitesi binasında eğitim görecek.
 

Gazete Gerçek / Gülsüm ATİK

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.