Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Binali Yıldırım: Samsun Sivas Demiryolunu baştan yaptık

Samsun Haber

Başbakan Binali Yıldırım 24 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde çalışmalarına Tokat'ta devam etti.

Başbakan Binali Yıldırım seçim çalışmalarına Tokat'ta devam etti. Özel bir jet ile Erzincan'dan Tokat'a geçen Yıldırım, Samsun Sivas Demiryolu ile ilgili konuştu.

SAMSUN SİVAS DEMİRYOLUNU BAŞTAN YAPTIK

Başbakan Yıldırım konuşmasında, "2002’den önce 16 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Bunun üzerine AK Parti olarak tam 260 kilometre yol yaptık. Yolları böldük. Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürtmeyiz bunu herkes böyle bilsin. Tokat Niksar yolu yapılıyor, daha sonra Niksar Ünye yolunu da yapacağız ve Karadeniz’i Tokat üzerinden Akdeniz’e bağlayacağız. Samsun Sivas Demiyolu’nu yeni baştan yaptık. Yakında hizmete açıyoruz. Tokat’ın bir hava limanı var. Aktif çalışmıyor. Tokat’a yeni bir hava limanı yapıyoruz. Bu hava limanının yapımı için halihazırda Tokat milletvekilleri çok büyük gayret gösterdi. Nisan ayında ihale bitti. Yeni hava limanı 2 milyon yolcu taşıyacak. Tokat’ın turizmine, ticaretinin kalkınmasına, ekonomisine çok büyük katkı yapacak. Uluslararası dış uçuşlar dahil, modern bir hava limanı olacak" dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.