Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Başkan’dan kasislerle ilgili açıklama

Samsun Haber

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, raylı sistemdeki hem zemin geçitlerde bulunan kasisler hakkında açıklamalarda bulundu: “Burada bazı vatandaşlarımız, sürücülerimiz o ışığı görmüyor veya görmek istemiyor belki geçerim düşüncesiyle trafik kazalarına sebep oluyorlar ve bu şekilde de ölümcül trafik kazaları meydana geliyor.”

Samsun haber - Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Kavuran, raylı sistemin yollarla bağlantılı olduğu yerlere yapılan kasisler için, “Raylı sistemin bulunduğu yerlerdeki hem zemin geçitlerde mutlaka trafik işaretleri mevcut. Burada bazı vatandaşlarımız, sürücülerimiz o ışığı görmüyor veya görmek istemiyor belki geçerim düşüncesiyle trafik kazalarına sebep oluyorlar ve bu şekilde de ölümcül trafik kazaları meydana geliyor. Bunu önlemek amacıyla oralara çeşitli şekilde tümsekler yapılmaktadır.” dedi.


Kasislerin her yola yapılmaması gerektiğini belirten Kavuran, “Bu tümsekler her yere yapılmalı mıdır? Hayır. Aslında yasal olarak bu tümseklerin yapılmaması gerekiyor ama bu tür acil önlemlerin alınması gereken yerlerde de bunun dışında bir önlem bulmak ve insanları korumak mümkün değil. Bu nedenle normaldir fakat vatandaşlarımız o kasisleri düşündüğü zaman biraz daha frene basacak, daha dikkatli olacak, ışıklara da riayet etmek suretiyle de kazanın önüne geçilmiş olacaktır. Bu nedenle de o tür yerlerde mutlaka tümseklerin olması araçların yavaşlaması için çok daha uygun olacaktır.” diye konuştu.
Halkın kasislere tepkisi


Tramvay yollarındaki hem zemin geçitlerde bulunan kasisler hakkında Samsun halkı da tepkisini gösterdi.


Haber: Dilek Alabulut

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.