Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Başkandan BİMER’e şikayet

Samsun Haber

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağına tepkiler devam ediyor.

Samsun haber - Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağının hazırlanmasıyla ilgili olarak durumu BİMER’e şikayet ettiğini açıkladı. Öğretmenlerin hiç beklenmedik anda baskı altında kaldıklarını dile getiren Kuruoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlerimizin psikolojik ve fiziksel anlamda şiddet ve baskıya maruz kalmamaları için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerekmektedir” dedi.

“Öğretmen, not verilen değil, not verendir”

Öğretmenin not verilen değil not veren olduğunu söyleyen Kuruoğlu, “BİMER’e başvurumu yaptım. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı kamuoyu bilgisine yansımıştır. Öğretmenlerimizin performanslarını değerlendirmeye dönük yeni bir uygulamayı öngören bu sistemin hem öğretmenlerimizi huzursuz edeceği, hem mesleğimizin itibarını rencide edecek yeni bir vasıta olacağı hem de çalışma barışını bozacağı kaçınılmazdır. Öğretmen, not verilen değil, not verendir. Performans değerlendirmesi çerçevesinde okul müdürünün, meslektaşının, velinin ve öğrencinin puanla öğretmeni değerlendireceği bir uygulamanın objektif olmayacağı, kişisel, sendikal ve siyasal bir takım saiklerle tutum takınılabileceği endişesi ciddi bir ihtimaldir” şeklinde konuştu.

“Yarardan çok zarar verecektir”

Bu uygulamanın yarardan çok zarar vereceğini söyleyen Kuruoğlu, “Öte yandan zaten öğrenci üzerinde hiçbir hakimiyeti bırakılmayan öğretmenler ile bu kez de not pazarlığı yapmaya yeltenen öğrenci ve veliler olabileceği de garabet bir durum olarak ortaya çıkabilecektir. Nitekim geçen yıl Ekim ayında 12 ilde yapılan pilot uygulama bu tür örnekleri yaşatmış idi. Tüm bunlar ışığında aşikardır ki, bu uygulama Türk Milli Eğitimine yarardan çok zarar verecektir. Bu itibarla bir öğretmen olarak bu uygulamanın hayata geçirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan derhal vazgeçilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlerimizin psikolojik ve fiziksel anlamda şiddet ve baskıya maruz kalmamaları için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerekmektedir. Saygılarımla arz ederim” diye konuştu. 

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.