Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Başkan Togar: "Sanayi sitelerini silindirle yıkıp geçeceksin"

Samsun Haber

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçesinde bulunan 3 sanayi sitesinin daha önceki yıllarda hiç denetlenmemesine tepki göstererek, “Bunları devasa silindirle yıkıp geçeceksin” dedi.

Samsun Haber – Daha önceki yıllarda 3 sanayi sitesinde denetlenmeyen firmaların yüzde 98’ini mühürlediklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tekkeköy’de yaşıyoruz. Siyaset kötü bir şey. Kimi zaman siyaseten öyle şeyler yapıyoruz ki, adam beni eleştirecek, ilçeyi yerden yere vuruyor. Bende ona ‘ekonomik şartların uygun niye burada yaşıyorsun, git taşın’ diyorum. Ben bunu art niyetsiz söylüyorum. Burada kontrolü hiç olmayan kurşun fabrikaları var, sanayinin içerisinde üretim yapan tesisler var. Hiçbir geçmişten gelen sistemin denetlemesi olmayan İlkadım, 19 Mayıs ve Örnek Sanayi Sitesi’nin yüzde 98’ini mühürledik. Kimisinin yıkım kararlarını aldık. Uygulamalarıyla alakalı hukuki süreç var. Benden önce hiçbir şey yapılmamış. Adamın 100 metrekare dükkanı var, 300 metrekare kaçağı var. Yüzde 90’ına göz yumulmuş, idare edilmiş. Adam şimdi belli bir üretime ulaşmış. Adamın 100 metrekare yerinde 5 kişi çalışıyor, dışarıdaki 300 metrekare yerinde 15 kişi çalışıyor. Gel de yık. Yıkamıyorsun” dedi.

Sanayi siteleri için çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Başkan Togar, “Ben bunlara şimdi ya yeni bir alan üretmek zorundayım. Bana göre Petrol Ofisi’nin oradan başlıyorsun, Organize Sanayi’nin oraya kadar devasa silindirlerle yıkıp geçeceksin. Burada yemek fabrikası var. Arkasında da kurşun fabrikası var. Boyahane fabrikası var. Öyle bir çarpıklık var mı? Yağmurların oluşturduğu dünyanın en verimli alüvyon ovaları burada” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.