Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Başkan Murat İkiz sorularımızı yanıtladı

Samsun Haber

Samsunhaber.com'u ziyaret eden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, haber müdürümüz Nevin Aydoğan'ın sorularını yanıtladı.

Samsun haber - Samsunhaber.com'un çalışma ofisini ziyaret eden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şencan ile bir süre sohbet ettikten sonra Haber Müdürümüz Nevin Aydoğan'ın sorularını yanıtladı.

5 yıldızlı tatil köyü

3 dönemdir Havza'da belediye başkanlığı görevini yürüten İkiz, Havza Termal Fizik Tedavi Hastanesi ve Uygulama Oteli'nin inşaatında gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. İlçenin geleceği için termal turizmin önemine dikkat çeken Başkan İkiz, Havza'da yaklaşık 50 dönümlük bir arazi üzerinde yapımına başlanan 5 yıldızlı termal tatil köyünün 1800 yatak kapasiteli olacağını ve 2019 yılında hizmete gireceğini belirtti.

OSB yatırımcıları bekliyor

Havza'nın yeniden büyümesi, göç vermesini önlemek adına OSB'nin önemine dikkat çeken İkiz, "Havza'da 10 bin dönüm hazine yeri var. Bunun içinden karayolu ve demiryolu geçmekte. Bu OSB'nin ilk 1000 dönümündeki altyapı çalışmaları bitti. Karadeniz'in en büyük organize sanayi bölgesi olacak olan Havza Karma OSB’nin faaliyete geçmesi ile istihdam sorunu çözülecek ve Havza artık göç veren değil, göç alan bir yerleşim bölgesi olacak." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.