Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Başkan Demirtaş'tan işçilere kötü haber!

Samsun Haber

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kurban Bayramı'nın ardından işçilerin 15 gün ücretsiz izine ayrılacağını ifade etti. Durumdan memnun olmadığını belirten Demirtaş, "Bende böyle olsun istemezdim. Ama belediyeyi bu hale ben getirmedim" dedi.

31 Mart yerel seçiminde geçmiş dönem belediye başkanı Erdoğan Tok'tan 264 milyon lira borçla İlkadım Belediyesi'ni devralan Necattin Demirtaş, maaşların ödenmesinde sorun yaşadıkları için mecburen işçileri ücretsiz izinlere ayıracaklarını açıkladı. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre İlkadım Belediyesi'nde borç yükü nedeniyle belediye çalışanlarının maaşlarında sıkıntı yaşanıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Demirtaş üzücü bir haber verdi.

MEMUR AYLIĞINA YETMİYOR 

Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sorunların ortada olduğunu kaydeden Necattin Demirtaş, “İller Bankası’ndan gelen paylar memur maaşlarını bile karşılamaya yetmiyor. Belediyeyi bu duruma ben getirmedim. Halkımız bu durumu düzeltmemiz için bize 31 Mart seçimlerinde görev verdi. Biz de bu görevi yerine getirmek ve belediyenin içinde bulunduğu mali sorunları çözmek için çabalıyoruz” diye konuştu. 

ÜCRETSİZ İZİNLER OLACAK 

İlkadım Belediyesi’nde Kurban Bayramı’ndan sonra bir kısım işçiyi ücretsiz izne çıkartacaklarını aktaran Demirtaş, hiçbir işçinin hak kaybının olmayacağını vurguladı. Demirtaş, “Hiçbir işçinin hak kaybı olmayacak. Ücretsiz izin meselesi ile ilgili şuan bir hazırlığımız var. Burada ücretsiz izne çıkartılacak işçilerle ilgili hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak. Düşüncemiz, işçilerimizi gruplar halinde 15 gün ücretsiz izne çıkartmak. Bunu da Kurban Bayramından sonra uygulamayı planlıyoruz. Ancak şuan için belediyede işçilerin ücretsiz izne çıkartılması söz konusu değil. Bizde işçilere ücretsiz izin verilmesine yada işten çıkartılmasına meraklı değiliz. Ancak durum ortada” dedi. 

PERSONEL YARIM ÖDEME 

Demirtaş, Emlak ve Çevre temizlik Vergilerinin ödenmesi ile ilgili çağrıya vatandaşların duyarlılık gösterdiklerini anlattı. “Emlak ve ÇTV borçları ile ilgili aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda personele yarım maaş ödemek zorunda kaldık. Personel yarım maaş alırken bende yarım maaş aldım. Bu konuda kimseye bende dahil ayrım yapılmadı” ifadelerini kullandı.
Başkanın 4 ay içinde belediyenin 24.5 milyon borcu ödediği öğrenildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.