Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bafra'da ceviz üretimi hızlanıyor

Samsun Haber

Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştirilen ceviz için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) çalışma başlattı.

Samsun Haber - Cevizi koruma ve yaygınlaştırma çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Samsun’un Bafra ilçesinde 2017 yılı için 10 bin aşılı ceviz üretim hedefi aşılarak, 12 bin aşılı ceviz fidanı üretimi gerçekleşti.

Cevizi koruma ve yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ormanlık alanlara dikilen ceviz, kura ile vatandaşlara dağıtılıyor ve 49 yıllığına geliri vatandaşa bırakılıyor.

Üretim tüketimi karşılamıyor
Ülkemizin, cevizin gen bankası ve anavatanı olmasına rağmen ceviz üretimimizin iç tüketimimizi karşılamadığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Yıllık tüketimimizin büyük bir kısmı ithal ediliyor. Bu sebeple Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ceviz fidanı üretimine ve dikimine ağırlık vererek, yeni ceviz ormanları kuruyoruz” diye konuştu.

Orman köylüsünün gelir kaynakları artıyor
Kurulan yeni ceviz ormanları ile bir taraftan bozuk orman alanlarının üretime kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlandığını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Diğer taraftan ise orman köylümüzün gelir kaynaklarını artırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.