Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Aylin Tat: Neslihan Hancıoğlu tarafından engellendim

Samsun Haber

CHP Atakum Belediye Başkan aday adayı Aylin Tat, aday gösterilmemesi ile ilgili olarak Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'na yüklendi. Tat, konu ile ilgili olarak Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu ve Samsunhaber.com'a özel açıklamalarda bulundu.

CHP Atakum Belediye Başkan aday adayı Aylin Tat, Twitter hesabı üzerinden Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'na yüklendi. Tat, konu ile ilgili olarak Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulundu.

SAMSUNHABER.COM'A ÖZEL AÇIKLAMALAR

Adaylık süreci ile ilgili olarak Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulunan Aylin Tat, "Aday belirleme konusunda Samsun Milletvekillerinin fikirleri alındı. Bence CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu kadın aday istemedi. Bunu kendisine de sorabilirsiniz. Neslihan hanım ile benim bir problemim yok ama demek ki onun benimle bir problemi var ki böyle bir süreç yaşattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kadın belediye başkan adaylığının azlığından şikayet etti. Samsun, bir kadın milletvekili olan ve kadın belediye başkan aday adayı olan sayılı iller arasında yer alıyordu. Son olarak belirtmek istediğim nokta CHP Atakum Belediye Başkan aday adayları arasında hiç bir problem yoktu. Demokratik bir yarış içerisindeydik" ifadelerini kullandı.

Aylin Tat, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

KILIÇDAROĞLU'NDAN KADIN ADAY ÇIKIŞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın belediye başkan adaylarının az olması ile ilgili gelen bir eleştiriye "Kadın aday istiyoruz ama kadın arkadaşlar erkek aday öneriyorlar. Elbette olmalı kadın aday. Kesinlikle haklılar" şeklinde yanıt vermişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.