Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Atakum’da imar planı değişecek

Samsun Haber

Samsun’un Atakum İlçesinde 10 metrelik yol kenarlarındaki arsaların kat yüksekliklerini 3’le sınırlaması üzerine Başkan Taşçı, harekete geçti. Dün yasa tasarısı komisyona sunuldu. Yarınki meclis toplantısında 'imar planı değişikliği' teklifi görüşülecek.

Samsun Haber - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30 Eylül 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 'Yeni İmar Yönetmeliği' ile 10 metrelik yollara cephe arsalarda kat sayısı 3'le sınırlandırdı. Arsa sahipleri için büyük kayıpların oluşmasına neden olacağı belirtilen uygulamayı telafi etmek için Atakum Belediyesi harekete geçiyor. Atakum Belediyesi’nde dünkü Komisyon toplantısında ‘Yeni imar planı’  hazırlanarak meclise sunuldu.

Kayıplar önlenmeye çalışılacak

Atakum Belediye Meclisi'nin ekim ayı ilk komisyon toplantısında imarla ilgili bu teklif gündeme alınarak görüşüldü. Meclise sunulan teklifle ilgili bilgilendirme yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bu yönetmelik Türkiye'deki bütün imarlı arsaları yakından ilgilendiriyor” sözlerini kullanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yaptığı yönetmelikteki değişikliğin Atakum ilçesini ciddi bir şekilde etkileyeceğine vurgu yapan MHP Atakum Meclis üyesi Murat Keskin, “Vatandaşlarımızın ciddi anlamda kayıpları söz konusu olabilir. Yeni İmar Yönetmeliği' ile 10 metrelik yollara cephe arsalarda kat sayısı 3’le sınırlandırdı. Arsa sahipleri için büyük kayıpların oluşmasına neden olacak. Bu uygulama Türkiye genelinde yapılıyor. Vatandaşın hakkını koruyabilmek adına konuyu komisyona taşıdık. Yarınki meclis toplantısında konu tekrar görüşülecek” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.