Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Atakum pazarında virüs önlemi

Samsun Haber

Atakum Belediyesi, Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Ticaret Bakanlığınca satışa sunulan sebze ve meyvelerin elle seçilmesini yasaklanmıştı. Bu bağlamda Atakum'da Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, pazar yerini gezip uyarı afişleri dağıttı. 

PAZARDA VİRÜS ÖNLEMİ

Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın ve Zabıta Müdürü Ercan Aksu ile birlikte Mimarsinan Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nda denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri, tezgâhlara meyve ve sebzelerin elle seçilmesinin yasaklandığını hatırlatan afişler astı.

 Yurttaşlara yasak kararını anlattıklarında zaman zaman olumsuz tepkilerle karşılaştıklarını aktaran bir esnaf, “Bu tedbirler herkesin sağlığını korumak için alındı. Fakat bazı müşterilerimiz yasağa uymak istemiyor. Elle seçmek için ısrar ediyor. Biz arada kalıyorduk. Atakum Belediyesi’nin dağıttığı afişleri tezgâh açtığımız tüm semt pazarlarında kullanacağız. Yasağa uymak istemeyenler için caydırıcı olacaktır.” dedi.


ESNAFA HİJYEN KURALLARI ANLATILDI

Satış yapan görevlilerin hijyen kurallarına uyup uymadıkları zabıta ekipleri tarafından kontrol edildi. Koruyucu önlem almayan esnaf uyarılarak gerekli bilgiler aktarıldı. Alışveriş için pazara gelen yurttaşlara koronavirüsü salgınına karşı nasıl korunacaklarını anlatan broşürler zabıta ekiplerince dağıtıldı. Salgının yayılmasını önleyebilmek için sosyal mesafenin önemine dikkat çekildi. Pazar yerinin giriş ve çıkışlarına yerleştirilen dezenfektanların kontrolü de Zabıta ekiplerince gerçekleştirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.