Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Atakum'dan ücretsiz maske üretimi ve dağıtımı

Samsun Haber

Koronavirüsle mücadele kapsamında Atakum Belediyesi tarafından üretilen maskeler, halka ücretsiz dağıtılacak.

Atakum Belediyesi’ne bağlı Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ve kültür evleri çalışanları, koronavirüsle mücadele için yıkanarak yeniden kullanılabilen malzemeden maske üretimine başladı.

Maskeler, sağlık emekçileri ve pazar yerlerindeki Atakumlu vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

Koronavirüs salgını ile mücadele eden Atakum Belediyesi, acil durum eylem planı kapsamında dezenfeksiyon, denetim, bilgilendirme ve ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik gıda yardımı faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

YIKANIP TEKRAR KULLANILABİLEN MASKE


Maske üretimi hakkında bilgi veren Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Moda Tasarımı ve Konfeksiyon Eğitmeni Zeynep Üren, "Atakum Belediyesi Başkanımız Cemil Deveci'nin çağrısının ardından tüm kültür evlerinde görev yapan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Yıkanarak yeniden kullanılabilir maske üretimine başladık. İlk etapta 2 bin maskenin imalatını yapacağız. Salgın süreci boyunca üretimimize kesintisiz şekilde devam edeceğiz. Maskelerimiz 60 ya da 90 derece sıcaklıkta yıkanarak dezenfekte edildikten sonra yeniden kullanılabiliyor. Bu maskeler Atakum Belediyesi tarafından yurttaşlara ücretsiz şekilde dağıtılacak" dedi.

ARALIKSIZ ÜRETİM



Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Alptekin, maske üreten belediye emekçilerine  ziyarette bulundu. Bu süreçte maske kullanımının önemine vurgu yapan Başkan Yardımcısı Küçükala, “Kültür evlerimizde hizmet veren emekçilerimiz, maske üretim projelerini kısa sürede hazırlayıp malzeme tedariğini gerçekleştirdiler. Üretime aralıksız şekilde devam ediyorlar. Sosyal duyarlılıkları ve özverili çalışmaları için sahada alın teri döken tüm belediye emekçilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.