Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Asgari Ücret Zammı Öncesi İsyan! Millet Aç Aç...

Samsun Haber

Samsunhaber.com olarak vatandaşlara 2019 asgari ücret zammı ile ilgili düşüncelerini sorduk. Mikrofon uzatılanların büyük çoğunluğu adeta isyan ederek aç yaşadıklarını, insani gereksinimlerini yerine getiremediklerini söyledi. İşte Samsunlulardan asgari ücret yorumları...

2019 asgari ücret zammı önümüzdeki hafta belli olacak. Asgari ücret tespit komisyonu 4. toplantısını gerçekleştirecek, sonrasında ise hükümet cephesinden yapılacak açıklama ile birlikte asgari ücretli çalışanların 2019 yılı zam miktarı belli olacak. Samsunhaber.com olarak sokağa çıkarak vatandaşlara 2019 asgari ücret zammı ile ilgili düşüncelerini sorduk.

MİLLET AÇ AÇ...

Vatandaşların büyük çoğunluğu asgari ücretin yaşam standartlarının çok altında olduğunu ve 2019 yılı zam oranı belirlenirken bunun göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Samsunhaber.com mikrofonlarına konuşan Samsunlular, asgari ücret ile çalışanların aç yaşadığını, insani gereksinimlerini yerine getiremediklerini söyledi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 asgari ücret zammının belli olacağı son asgari ücret tespit komisyonu toplantısı önümüzdeki hafta içinde gerçekleşecek. Görüşmelerin ardından çalışanların alacakları zam oranları belirlenecek. Asgari ücretli çalışanlar zamlı ilk maaşlarını Şubat ayı içerisinde alacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.