Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Altın uğruna doğa katliamı sürüyor! Kavak delik deşik

Samsun Haber

Kanada uzantılı maden firması TÜPRAG, Samsun'un nefes aldığı Şahin Dağları'nı altın uğruna delik deşik etmeye devam ediyor. SAMÇEP üyeleri çalışma alanında incelemede bulunarak doğa katliamını gözler önüne serdi. 

Geçtiğimiz aylarda büyük tepkilere rağmen Samsun'un Kavak ilçesinde bulunan Şahin Dağları'nda altın arama çalışmaları başlatılmıştı. Çalışmalar ile birlikte on binlerce ağaç kesilerek doğa katliamına göz yumulduğu iddia edildi. 

ONBİNLERCE AĞAÇ KATLEDİLDİ

Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), "Şahin Dağlarında yol çalışmaları sanki TÜPRAG Madenciliğin sondaj noktalarına yol açılması gibi görünüyor.

Daha şimdiden Şahindağları'nda on binlerce ağaç kesildiği anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

KATLİAMIN TAKİPÇİSİYİZ

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Atatürkçü Düşünce Platformu (ADD) Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli ise "Kanadalı maden firması Eldorado Gold Corporation'ın Türkiye uzantısı TÜPRAG Madencilik Kavak-Havza ilçe sınırları arasında yer alan Şahin Dağları’nda ağaç katliamına devam ediyor. Altın madeni için sondaj alanları ve yollar Ağaçlar kesilip yapılıyor. Samsun Çevre Platformu olarak takipçisiyiz" dedi.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.