Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Almanya'ya giden Türk vatandaşları için 12 bin tl maaşla çalışma fırsatı

Samsun Haber

Almanya'da çalışmak için gereken şartlar neler?

Yurtdışında çalışmak isteyen Türk vatandaşlar için Almanya'dan açıklama geldi. Almanya Avrupa Birliği ülkeleri dışında nitelikli çalışanlara ihtiyaç duyduğunu duyurdu. En az 12 bin tl ile çalışacak vatandaşlar için başvuru şartları şunlar: 

Yeni istihdam programı hazırlayan Almanya, gelecek vatandaşlara dil şartında istisnalar gösterirken, iş bulma vizesi gibi imkanlar da sağlayacak.  “Nitelikli İş Gücü Göç Yasası”nın 1 Mart 2020’de yürürlüğe girmesinin ardından ülkeye göçmen alım süreci hızlanacak.


NASIL BAŞVURU YAPILIR

Adaylar “www.obm-turkiye.com” adresine girip başvuru formunu doldurarak başvurularını yapabileceklerdir. Web sayfasındaki formu doldurmanız gerekiyor. Formu doldurduktan sonra sizden talep edilen evrakları temin etmeniz ve Almanca dilinde evrakların tercümesini yaptırmanız gerekir.

ÖNCELİKLİ MESLEKLER HANGİLERİ?

Kabul edilecek meslekler arasında aşçı, inşaat işçisi, hemşire ve IT teknisyenleri de bulunuyor. Hindistan, Brezilya ve Vietnam gibi çok sayıda ülkeden göçmen alımı yapılabilecek. Gelenlerin meslek eğitimi ve diplomaları tanınacak ve üst seviyede Almanca bilme şartı aranmayacak. Ülke yeni istihdam planında iş bulma vizesi imkânı da sunacak.
Kaynak: Kamuilanları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.